3-2-1… Back-up!

31-03-2024 | Back-up

3 kopieën op 2 verschillende media waarvan 1 op een externe locatie.

De schade die jouw bedrijf lijdt als gevolg van gegevensverlies (bijv. ransomware) kan ontzettend groot zijn. Om er zeker van te zijn dat er geen data verloren kan gaan, raden wij het volgen van de 3-2-1 back-up methode aan. Het principe hiervan is eenvoudig:

  • Bewaar drie verschillende kopieën van de gegevens. Ten minste het origineel en minimaal twee kopieën.
  • De kopieën worden op twee verschillende soorten media opgeslagen.
  • Bewaar ten minste één kopie op een andere locatie en gescheiden van andere kopieën, bijvoorbeeld in de beveiligde cloud en bij voorkeur op “alleen lezen” opslag.

Door deze bewezen strategie te volgen, zijn jullie nooit afhankelijk van slechts één back-up en kan bijna elk rampscenario worden gemitigeerd. Buiten het beschermen van jullie data, maakt deze methode het herstel van data snel én eenvoudig.

GPE Networks biedt back-up oplossingen voor vrijwel alle platformen, zoals Windows, MacOS, Linux en Microsoft 365. Met behulp van TrueDelta technologie – die in plaats van volledige bestanden slechts veranderingen hierin opslaat – wordt de duur van de back-up verkort en kunnen back-ups nog vaker worden uitgevoerd. Jullie gegevens worden tegelijkertijd veilig versleuteld en vertrouwd opgeslagen in een gecertificeerd datacenter in Nederland en optioneel op een extra harde schijf op locatie, waarmee jullie ook aan de 3-2-1 regel voldoen.

Wil je meer weten? Lees meer informatie over onze oplossing op: cloud back-up of neem contact met ons op voor advies.

Persoonlijke service, eerlijk advies en slimme oplossingen: wij zijn jouw complete ICT-partner.