WiFi Site Survey

Een professionele wifi-meting op locatie, geeft inzicht in de dekking en meer!

WiFi Site Survey

Draadloze netwerken zijn overal: thuis, op kantoor, op de camping, in een voetbalstadion. Hoe vervelend is het als de wifi het niet (goed) doet; als het traag is of als je net geen bereik op die ene werkplek hebt? Een Site Survey of wifi-meting kan inzicht geven in de dekking en de mogelijke oorzaak van problemen. Dit is essentieel voor elk nieuw wifi-netwerk, maar kan ook in bestaande wifi-netwerken meerwaarde bieden. Bijvoorbeeld bij aanpassingen of uitbreidingen. Voorkom vervelende verrassingen, meten is weten!

Stappen waaruit een Site Survey bestaat zijn:

Intake

De eerste stap is een intakegesprek, waarin we jouw wensen en eisen inventariseren. Waaraan moet het wifi-netwerk voldoen? Wat is je budget? Vervolgens bekijken we het gebouw en doen we een inschatting van de eventuele storingsbronnen. Als je al een bestaand wifi-netwerk hebt, dan inventariseren we ook de bestaande apparatuur.

Voorbereiding

Plattegronden van het gebouw worden in onze Ekahau software ingelezen. Deze professionele simulatiesoftware geeft een goede schatting over de demping van bijvoorbeeld muren en objecten. Met deze software maken wij een voorlopig dekkingsplan. In dit plan staan de geschatte locaties waar de wifi punten (access points) moeten komen te hangen. Wij zijn jouw flexibele partner. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt.

Actieve Site Survey

Tijdens de actieve Site Survey lopen we door het gebouw heen met speciale meetapparatuur en een tijdelijk access point. Tijdens deze meting kijken we niet alleen of de gesimuleerde dekking klopt, maar kijken we ook welke verstoringen er zijn. Bijvoorbeeld een magnetron, bluetooth apparatuur, alarm sensoren, enzovoorts.

Uitkomst

Wij verwerken de resultaten van de actieve Site Survey en passen waar nodig het wifi-ontwerp aan, bijvoorbeeld wanneer er ernstige storingsbronnen zijn gevonden of wanneer het niet mogelijk is om op een bepaalde plek een access point op te hangen. We stellen een advies op en bespreken dit met jou. Pas wanneer jij je helemaal kunt vinden in ons advies voeren we dit plan uit.

Nameting

Tot slot doen we een nameting. Deze wifi-meting is bedoeld om te verifiëren of het opgeleverde wifi-systeem voldoet aan de eerder besproken wensen en eisen. Maar ook of de daadwerkelijke dekking klopt met de simulatie. De resultaten (rapport) van de nameting dienen als nulmeting/baseline voor de toekomst. Mochten er in de toekomst problemen ontstaan kan de nieuwe situatie altijd vergeleken worden met de opgeleverde situatie.

Persoonlijke service, eerlijk advies en slimme oplossingen: wij zijn jouw complete ICT-partner.